Reevy Dalebout

Als kinder- en gezinscoach en begeleider Familie-opstellingen bij 4Kids2talk, ga ik graag de samenwerking aan met Zee in Beweging.

Reevy

‘Als je in het hart van het kind komt, bloeit het open’

Na jaren voor de klas te hebben gestaan in het speciaal basisonderwijs en het voortgezet onderwijs liep ik tegen zoveel dingen aan, dat ik in 2011 besloot om een kindercoachpraktijk op te starten. De frustraties werden groter toen mijn eigen kinderen ook tegen de nodige hobbels in het onderwijssysteem aanliepen. Mijn frustraties heb ik omgezet in mijn levensmissie “In het hart van het kind komen om ze zo tot bloei te brengen”.

Ieder mens wil zich gelukkig voelen en wil zijn waar het zich veilig voelt. Het is een reis die begint vanaf je geboorte. Dit proces, het opvoeden en opgevoed worden, gebeurt volgens de normen en waarden die wij van onze ouders mee hebben gekregen en zij weer vanuit hun eigen opvoeding. Systemisch gezien valt er veel te leren van hoe we het (niet) willen doen. We leven nu eenmaal in een ander tijdperk waarin veel meer wordt gevraagd en veel meer wordt verwacht van ons, als ouder/verzorger en leerkracht, maar ook van onze kinderen. Tijdens de opvoeding, thuis en op school, vormen onze kinderen de spiegels van ons handelen en dit strookt vaak niet met hoe wij denken dat het moet.

‘Omdat je mag zijn zoals je bent’

We zeggen vaak dat een kind mag zijn zoals het is en niet hoeft te veranderen. Toch wijst de praktijk vaak iets anders uit en past het kind vaak niet in het plaatje van de school- of het familiesysteem. Wanneer het kind niet mee kan gaan in de structuur, loopt het uit de pas en ontstaan er gedragsproblemen.

Door samen ‘de reis’ aan te gaan en te onderzoeken wat de kwaliteiten zijn die je nodig hebt en de handvatten aan te nemen om te groeien, blijf je zelf leider van jouw leven en kun je zijn zoals je bent.

0

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Kom eens langs

Ruimtevaart 54
3824 MX, Amersfoort
Routebeschrijving

Ruimtevaart 22/24
3824 MX, Amersfoort
(4de etage Van der Valk Vitaal)
Routebeschrijving
085 06 07 012

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen.