Nieuws

EMDR bij traumaverwerking

22 / 11 / 2022

EMDR bij traumaverwerking

Ik ervaar zeer goede resultaten met EMDR in mijn coach & psychotherapie praktijk in Amersfoort “ZEE in beweging”. Om deze reden wil ik dat meer mensen zich bewust worden van de mogelijkheden om nare ervaringen uit het verleden te verwerken.

Is EMDR iets voor jou?

Sommige klachten in het dagelijkse leven kunnen te maken hebben met nare ervaringen uit het verleden. Mocht dat zo zijn dan is EMDR een werkzame methode om dit te doorbreken en veranderen.

Vaak zonder dat je je er bewust van bent heb je iets meegemaakt dat doorwerkt in het hier en nu. Dit kan een ingrijpende gebeurtenis zijn geweest zoals een ongeluk, misbruik, pesten, een geweldsdelict of het overlijden van een dierbare. Het kan echter ook zo zijn dat je op het oog niet denkt dat een gebeurtenis ingrijpend of traumatisch was, maar dat jij het onbewust ervaren hebt als iets ingrijpends voor jou.

 Klachten die je kunt ervaren?

Bij de onderstaande klachten kan het zo zijn dat er iets uit je verleden doorspeelt in het dagelijkse leven. EMDR kan hierbij overwogen worden door de therapeut.

  • Slecht slapen, nare dromen en/of verminderde focus.
  • Het gevoel van een enorme alertheid.
  • Onverklaarbare pijn in je lichaam.
  • Aanhoudende spanning of vermoeidheid.
  • Jezelf beperken in wat je zou willen doen.
  • Het vermijden van bepaalde situaties.
  • Terugkerende beelden uit het verleden.
  • Als je in jezelf gekeerd bent geraakt.
  • Niet te beheersen en onverwachte woede.

Wat doet een EMDR behandeling

Vooraf aan de behandeling stemt de therapeut zorgvuldig af of EMDR de meest geschikte behandelmethode is voor de klacht die je ervaart.

Tijdens een EMDR behandeling wordt gericht ruimte gegeven om gevoelens, beelden, gedachten die je gekoppeld hebt aan de ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Vervolgens wordt de manier hoe je wilt denken over de situatie daarvoor in de plaats gebracht.

Eind- Resultaat EMDR

EMDR zorgt zowel voor ontlading van emoties als voor het ontstaan van een andere manier van kijken naar de gebeurtenis. Hierdoor verminderen of verdwijnen je klachten.

Herken je klachten die hierboven beschreven worden?

Neem gerust contact op voor een intake-gesprek. Op basis van wat er bij je speelt en wat je hebt meegemaakt zal ik adviseren wat een passend behandeltraject is. Je kunt mailen naar Pascalle@Zeeinbeweging.nl
of bellen en whatsappen naar 06-43 25 88 66.

0

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Kom eens langs

Ruimtevaart 54
3824 MX, Amersfoort
Routebeschrijving

Ruimtevaart 22/24
3824 MX, Amersfoort
(4de etage Van der Valk Vitaal)
Routebeschrijving
085 06 07 012

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen.