Nieuws

In het vliegtuig naar huis…

14 / 12 / 2017

In het vliegtuig naar huis…

Op zo’n kilometer boven de aarde observeer ik hoe iedere wolkenpartij z’n schaduw achterlaat en zich tegelijkertijd vol in het zonlicht bevindt. Ik zit in het vliegtuig terug naar huis, starend naar buiten, komt ineens weer deze zin naar boven:

” Draai je richting de zon en de schaduw blijft achter je”

Een zin uit een psychologie magazine die me is bijgebleven. Toen vond ik het een mooi doel, maar nu vraag ik me af of focus op lichtpunten wel voldoende betekenis geeft aan het leven. Als counselor merk ik juist dat het accepteren en onder ogen zien van nare ervaringen uit het verleden verlichting brengt in het dagelijkse leven.

Mijn mening werd versterkt toen ik vervolgens het filosofie magazine van dec 2017 opensloeg. Psycholoog Emily Esfahani Smith geeft in een interview aan dat het leven niet draait om geluk maar om zingeving. In grote lijnen zegt ze twee dingen:

Ze gelooft dat het belangrijk is je kwaliteiten te kennen en in te zetten. Hiernaast zegt ze dat de momenten waarop je iets betekenisvols doet, maar niet gelukkig bent, uiteindelijk tot diepe zingeving leiden in je leven.

Ik schrik op van de woorden van de piloot dat de daling is ingezet en bedenk:

“Draai je richting de schaduw en ervaar zingeving”

  • Deel bericht
    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Kom eens langs

Ruimtevaart 54
3824 MX, Amersfoort

Routebeschrijving
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen.