Nieuws

Corona update 24-03-2020

24 / 03 / 2020

Corona update 24-03-2020

ZEE in beweging blijft open maar hands-on fysiotherapie beperkt

ZEE in beweging blijft open maar de ‘hands-on’ fysiotherapie in Amersfoort wordt tot een minimum beperkt.

Het beleid van de overheid, het RIVM en de beroepsgroep KNGF is leidend voor ons. Onze zorg en verantwoordelijkheid voor de veiligheid van cliënten en hun omgeving staat voorop.

Om deze reden gaan we onze dienstverlening vanaf nu als volgt vormgeven: Indien uitstel van hands-on behandelen bij ZEE in beweging mogelijk is, gaan we over op begeleiden op afstand.

Onze hands-on fysio-behandelingen bij ZEE in beweging vinden doorgang als

  • Iemand in verzorging en dienstverlening werkt (vitale beroepen), voor wie onze zorg van essentieel belang is om te kunnen blijven functioneren.
  • Iemand klachten heeft die een bedreiging vormen voor de gezondheid indien deze niet behandeld worden (onder andere postoperatieve trajecten). We helpen hiermee voorkomen dat deze patiënten in een ander zorgtraject terecht komen, dat momenteel door het coronavirus (over)belast is.

Hoe gaan we onze zorg vormgeven voor huidige cliënten

  • We blijven open, maar zullen we zo min mogelijk cliënten hands-on, 1 op 1 in de behandelkamer zien.
  • De cliënten die nu onder behandeling zijn worden door onze fysiotherapeut uit Amersfoort benaderd. Hij beoordeelt of de patiënt noodzakelijke zorg nodig heeft en stemt af wat hij voor jou kan betekenen. Kan dit hands-off of noodzakelijk hands-on. De basisvoorwaarde voor hands-on behandelen is in ieder geval vrij zijn van corona ziekteverschijnselen.
  • Fysiek-fit trajecten / fysiotherapie trajecten waarbij cliënten die in de oefenruimte begeleid worden blijven 1 op 1 doorgaan met inachtneming van de strikte hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstand.
  • (Loopbaan)coaching in Amersfoort, counseling en therapie sessies gaan door op locatie met inachtneming van strikte hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstand.
  • Wanneer we geen fysieke behandeling kunnen geven, wordt zorg op afstand middels videoconsult of telefonisch contact afgestemd. Onze online faciliteiten zijn gereed om u online optimaal van dienst te kunnen zijn.

Hoe gaan we onze zorg vormgeven voor nieuwe cliënten

  • Als u als nieuwe cliënt belt of mailt nemen we allereerst een telefonische anamnese af om te beoordelen welke stappen er genomen dienen te worden. In het vraaggesprek worden uw klachten geanalyseerd en aansluitend wordt een behandelplan gemaakt.
  • Als iemand noodzakelijke zorg nodig heeft dan maakt de fysiotherapeut een beslissing of dit mogelijk is met hands-off begeleiding (bij voorkeur) of hands-on wanneer dit noodzakelijk is (waar mogelijk met beschermende middelen). Als er tijdens de periode van hands-on behandeling corona ziekteverschijnselen optreden wordt de ingestelde hands-on behandeling gestopt en wordt op afstand behandeld, geadviseerd en oefenprogramma’s aangepast.

Mogelijkheid tot vergoeding van online consult

  • Een videoconsult of telefonisch behandeling wordt door de ziektekostenverzekeraar gepromoot en om die reden ook betaald. Dit wordt vergoed volgens de voorwaarden van de verzekering.

We hopen op uw begrip en staan ook in deze tijd voor u klaar!
Vragen of opmerkingen? Bel ons op: 085 06 07 012 of mail naar info@zeeinbeweging.nl

Pascalle Schoonderwoerd en Bastian Zaanen

 

Voor meer informatie kun je direct contact opnemen:

0

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Kom eens langs

Ruimtevaart 54
3824 MX, Amersfoort
Routebeschrijving

Ruimtevaart 22/24
3824 MX, Amersfoort
(4de etage Van der Valk Vitaal)
Routebeschrijving
085 06 07 012

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen.