Nieuws

Als het afscheid in zicht is….

18 / 05 / 2018

Als het afscheid in zicht is….

Binnenkort hebben we opnieuw de eer om aan het bevlogen team van Hospice Dome een workshop te geven. Tijdens onze vorige workshop in februari kregen we als dank de verhalenbundel “De dagen tellen”.

Dit boekje is in 2014 geschreven door “Coosje de Jong” om de mens achter de gasten die in het hospice verbleven te laten zien. Alle gasten die bij het hospice hun laatste dagen doorbrengen zijn verschillend, maar ze hebben 1 grote gelijkenis; ze zijn terminaal. Binnen afzienbare tijd zullen zij het leven achter zich moeten laten. Coosje verwoordt het persoonlijke verhaal van 22 fictieve gasten.

Met enige angst voor mijn eigen emoties begon ik het boekje vorig weekend te lezen. De verhalen bleken een enorme aantrekkingskracht op me te hebben.

Aan de ene kant werd ik gegrepen door de confrontatie met mijn eigen sterfelijkheid en aan de andere kant werd ik enorm geraakt door de puurheid van de verhalen. Ik heb het vermoeden dat alle maskers afgedaan worden als het einde in zicht is. De mist waarin we soms leven blijkt onnodig en lost op.

Hetzelfde gevoel heb ik als ik een pasgeboren baby zie. Nog onaangetast door de verwachtingen van de omgeving waarin we opgroeien. Zonder enige vorm van terughoudendheid tonen ze hun behoefte, verlangens en liefde. Het leven blijft een mysterie. Blijven we in de kern dan toch altijd hetzelfde?

“De dagen tellen” is een prachtig boek waarbij “met het afscheid in zicht” de uniekheid van wie we zijn naar voren komt en ikzelf als nooit tevoren besefte dat doodgaan echt bij het leven hoort.

Nogmaals veel dank Hospice Dome!

  • Deel bericht
    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Kom eens langs

Ruimtevaart 54
3824 MX, Amersfoort

Routebeschrijving
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen.